Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

ВИЗИКОД САШЕ * 30

ВИЗИКОД САШЕ * 30

Тегло: 0.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: 62032


ВИЗИКОД саше * 30

ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА

Моля, прочетете внимателно инструкциите, преди да приемете Визикод сашета.

Какво е Визикод?

Визикод очи е хранителна добавка във формата на разтворим прах за приготвяне на напитка с приятен плодов вкус.

Основната активна съставка е специалният комплекс lutemax®2020 - балансирана комбинация от лутеин и високи нива зеаксантин. Това са растителни каротеноиди, които се срещат в ярко оцветените плодове и зеленчуци. Лутеинът и зеаксантинът присъстват в кожата, кръвта и мозъка, но най-висока е тяхната концентрация в очната тъкан (около 1000 пъти по-голяма отколкото в кръвта) и конкретно в макулата - малка зона от ретината на окото, отговорна за зрителната острота и доброто зрение в детайли. Макулата е едновременно най-значима за зрителната ефективност, но и най-податлива на увреждане вследствие на фотооксидативния стрес.

Човешкият организъм не може да синтезира лутеин и зеаксантин, затова те трябва да се набавят с помощта на подходящи хранителни източници. Важно е диетата да осигурява и двата каротеноида, тъй като тяхното действие взаимно се допълва. Лутеинът се депозира предимно в периферията на макулата, а зеаксантинът - в нейния център, като по този начин осигуряват надеждна и пълна защита на очите срещу вредното влияние на околната среда. Категорично е установено, че т. нар. макуларни каротеноиди лутеин и зеаксантин са силни антиоксиданти, които предпазват от фотооксидантните ефекти на UV-радиацията и високоенергийната синя светлина. Редовният прием на двете съединения е от изключително значение за запазване здравето на очите и тяхната защита от въздействието на слънчевите лъчи, изкуственото осветление и синята светлина, излъчвана от телевизионните екрани, мониторите на компютрите и дисплеите на мобилните устройства.

Lutemax 2020® съдържа премиум лутеин и два изомера на зеаксантин, извлечени от растението Tagetes erecta, популярно като турта или африкански невен. Активните съставки са комбинирани в точното съотношение, в което се срещат в естествените хранителни източници, а иновативни технологии гарантират стабилността им до пълното усвояване от организма.

Хранителната добавка съдържа още:

Витамин А - необходим за запазване на нормално зрение; помага на очите да привикнат от светло към тъмно; допринася за тяхното правилно овлажняване.
Витамин Е - мощен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали; предпазва от оксидативен стрес.
Витамин С - има важно значение за здравината на съединителната тъкан; стимулира синтеза на колаген в роговицата и стъкловидното тяло на окото; засилва антиоксидантната активност на витамин Е.
Екстракт от черна боровинка - традиционно натурално средство в подкрепа на зрението. Изобилието от биофлавоноиди и антоцианидини поддържа здравината на фините капиляри в задната част на очите и регенеративните способности на ретината. Влияе благоприятно върху зрителната острота и намалява умората. В комбинация с лутеина и зеаксантина противодейства на ефектите от продължителното излагане на интензивна светлина (слънчеви лъчи, силно изкуствено осветление, екрани на телевизори, компютри и телефони).
Дозировка, начин на приложение и продължителност на употреба:

Препоръчителната дневна доза е 1 саше. Съдържанието му се разтваря в половин до една чаша вода и се изпива. Може да се приема по всяко време на деня. За оптимални резултати се препоръчва 3-месечен непрекъснат прием.

Внимание:

Visicode очи е хранителна добавка. Не е заместител на пълноценното и разнообразно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се използва преди датата, отбелязана с "Exp. date" на опаковката.

Съхранение:

Да се съхранява на сухо и проветриво място при температура 15°С-25°С и далече от достъп на малки деца. 

Форма и съдържание:

30 сашета с разтворим прах за приготвяне на напитка, опаковани в картонена кутия.

Взаимодействия с медикаменти и други хранителни добавки:

Визикод очи може да се приема самостоятелно или заедно с лекарствени и други средства, предписани от лекуващия лекар.

Състав:

АКТИВНИ СЪСТАВКИ В ЕДНА ДОЗА (3 g) 

Lutemax®2020:

Лутеин минимум 20%
Зеаксантин минимум 4%
10 мг
2 мг

Витамин A     0,80 мг 
Витамин E     12 мг
Витамин C     80 мг 
Черна боровинка, сух екстракт     160 мг 
Пълен състав: подсладители: декстроза, сукроза, аромат: есенция портокал, сух екстракт от черна боровинка 4:1 (Bilberry, Vaccinium myrtillus L.), аскорбинова киселина (витмин. С), Lutemax 2020™ DNS 20% (t-лутеин, изомери на зеаксантин), dl-алфа токоферил ацетат (витамин Е), ретинил ацетат (витамин А).

Визикод очи

Допринася за поддържане на нормално зрение;
Съдейства за защита на клетките от оксидативния стрес.
Производител: Kinezika d.o.o., Словения, EU.

Собственик на марката и дистрибутор: БИОНАТ ЕООД, България.

За информация и поръчки: