Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС КАПСУЛИ * 30

ЛУТЕИН КОМПЛЕКС ПЛЮС КАПСУЛИ * 30

Тегло: 0.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: 64691


ЛУТЕИН КОМПЛЕКС С ЧЕРНА БОРОВИНКА капсули * 30
Ролята на Лутеин Комплекс с черна боровинка за здравето на очите:
Лутеин Комплекс обогатен с черна боровинка е мощна комбинация от естествени антиоксиданти. Екстрактът от черна боровинка укрепва капилярите и ускорява регенерацията на зрителните пигменти в клетките на ретината. Черната боровинка е най-ефикасното натурално средство за подобряване на зрението. Съдържащите се в нея антоцианидини от групата на флавоноидите и витамин А подпомагат адаптивните възможности на окото към светлина, като увеличават възприятието при различно ниво на осветеност, в резултат на което остротата на зрението при различни степени на осветление нараства. Освен това боровинката намалява възможността за образуване на тромби, укрепва съдовете и подобрява циркулаторната дейност - ефекти, особено важни за доброто състояние на ретината. Основната антиоксидантна функция на лутеина се определя от способността му да улавя свободните радикали, като по този начин поддържа нормалните функции на клетките на очите. При хората количеството на лутеина е най-високо в макулата на окото, а също в ретината и лещата. Двете активни съставки - лутеин и антоцианидините в екстракта от черна боровинка се транспортират в кръвната плазма от един и същ протеин, което оптимизира тяхното въздействие при съвместен прием. Витамин С е важен за белтъчните молекули на лещата, ретината и роговиците. Потребностите от витамин С нарастват с напредване на възрастта, а така също и при пушачи, при прием на алкохол, при някои заболявания и др. Осигуряването на достатъчен прием на витамин С дава възможност на витамин Е да прояви в по-пълна степен антиоксидантните си свойства. Цинкът е елемент, който подпомага функциите на ретината и макулата, необходим е и за дейността на антиоксидантните ензими, включително и на тези с ефект в лещата и макулата.

Действия:

намалява риска от развитието на катаракта /перде/ и макулна дегенерация;
подобрява зрителната острота;
препоръчва се за лица със захарен диабет и пушачи, поради по-високия риск от очни заболявания при тях;
съдейства за защита на очите от вредните въздействия на околната среда - UV излъчване от слънцето, изкуствено осветление, излъчвания от компютърни и телевизионни екрани и др.;
препоръчва се преди и след операция от катаракта;
за профилактика на синдрома на "уморените очи".
Състав на препоръчваната дневна доза от 1 капсула:

Витамин С (Ascorbic acid) - 66.0 mg;
Лутеин - 33.0 mg;
Екстракт от черна боровинка (Extr. Vaccinium myrtillus, 25% anthocianidines) - 30.0 mg;
Витамин Е (D - Alpha tocopherol natural) - 16.5 mg α-TE;
Цинк (Zinc Sulfate) - 15.0 mg.
Прием: Приемайте по 1 капсула дневно след храна в продължение на не по-малко от 3 месеца без прекъсване. За осигуряване здравето на Вашите очи, приемайте Лутеин Комплекс с черна боровинка поне веднъж годишно в продължение на 2 - 3 месеца по 1 капсула дневно.

Странични действия: ЛУТЕИН КОМПЛЕКС с черна боровинка е хранителна добавка и не предизвиква дразнене и свръхчувствителност. Може да се приема продължително време. Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Комбиниране с други медикаменти и хранителни добавки: ЛУТЕИН КОМПЛЕКС с черна боровинка може да се приема самостоятелно или заедно с предписани от лекуващия лекар медикаменти.

Технология за производство: ЛУТЕИН КОМПЛЕКС с черна боровинка е произведен във Франция по патентована технология Licaps на Capsugel за влагане на течни растителни екстракти. При този процес се елиминира термичната обработка на активното вещество. Това позволява да се запазят полезните му свойства и гарантира бързото му и пълно усвояване от организма. В сравнение с твърдите форми като таблетките, съставките намиращи се в Licaps се освобождават много бързо, защото те са предварително разтворени. Технологията Licaps гарантира, че капсулите на ЛУТЕИН КОМПЛЕКС са: без консерванти, без глутеин, без захар, без ГМО.

Опаковка: 30 капсули.

За информация и поръчки: