Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

ЙАЛОКЛИЙН РАЗТВОР ЗА НЕБУЛИЗИРАНЕ 2МЛ * 5 ДОЗИ

ЙАЛОКЛИЙН РАЗТВОР ЗА НЕБУЛИЗИРАНЕ 2МЛ * 5 ДОЗИ

Тегло: 0.00 гр.

Вижте още продукти от: НАТУРФАРМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: 60611


ЙАЛОКЛИЙН РАЗТВОР ЗА НЕБУЛИЗИРАНЕ дози 2 мл * 5 НАТУРФАРМА
Медицинско изделие
Прочетете внимателно цялата листовка: тя съдържа важна информация за потребителя. Това е медицинско изделие, отпускано без рецепта. Въпреки това, за да се постигне по-добра ефикасност, то трябва да се използва съгласно описаните указания.

Пазете тази листовка, защото може да се наложи да я прочетете повторно.
За допълнителна информация или съвет, попитайте Вашия лекар и/или фармацевт.
Ако симптоматиката продължава да персистира се консултирайте с Вашия лекар.
Стерилен разтвор за небулизиране
на основата на Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло
Състав:
Натриева сол на Хиалуронова киселина, екстракт от лайка, EDTA, N-ацетилцистеин, натриев хлорид, натриев хидроксид, натриев фосфат моноосновен дихидрат, натриев фосфат двуосновен хептахидрат,вода.

Как се предлага продукта:
ЙАЛОКЛИЙН се предлага под формата на стерилен разтвор за небулизиране. Опаковката съдържа 5 контейнера с еднократни дози от 2 мл.

Какво представлява продукта и какво е предназначението му:
ЙАЛОКЛИЙН е стерилен разтвор за небулизиране, на основата на Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло, получена по биотехнологичен път и благодарение на това без генно модифицирани организми и животински протеини. Хиалуроновата киселина проявява защитен и бариерен ефект върху зачервената и инфектирана назо-фарингеална лигавица. Тя полепва по повърхността на лигавицата и задържайки наличната вода, образува защитен филм, който носи облекчение на раздразнената мукоза. Лубрикиращото и омекотяващо действие позволяват да се облекчат всички симптоми, свързани с възпалението, като затруднено преглъщане, усещането за чуждо тяло в гърлото, „гъделичкане" и сухота. И накрая, бариерният ефект позволява да се поддържа целостта на лигавицата, чрез предпазване от вредните фактори на околната среда и от патогените.

Показания:
ЙАЛОКЛИЙН разтвор за небулизиране е показан за адювантна терапия на заболявания на респираторния тракт, включващи: тонзилит, ларингит, фарингит, ринит, трахео-бронхит или бронхит, както в острата, така и в хроничната им фаза; пресипналост; възпаление на гласните връзки сили без дисфония; дразнеща кашлица след вирусни заболявания или предизвикана от замърсители на околната среда; синдроми на грип или настинка; след хирургически интервенции на ушите, носа и гърлото; последици от извън езофагеални проявления на гастро-езофагеален рефлукс в горния респираторен тракт (дисфагия, хроничен ларингит или фарингит, афония, персистираща кашлица).

Кога не трябва да се използва продукта:
Употребата на ЙАЛОКЛИЙН разтвор за небулизиране е противопоказана при деца под 2 години. Не използвайте в случай на индивидуална свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта.

Бременност и кърмене:
При такива обстоятелства, се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар.

Взаимодействия с други продукти:
Не са извести взаимодействия с други продукти. Възможна е употребата на ЙАЛОКЛИИН разтвор за небулизиране в съчетание с други медицински продукти или лекарства след лекарска препоръка.

Как трябва да се използва продукта:
Доза, метод и време на приложение
Възрастни и деца над 6 години: Един контейнер с еднократна доза за всяко приложение, два пъти дневно,

Деца между 2 и 6 години: Половината от контейнер с еднократна доза, два пъти дневно. Контейнерът има градуиране, което съответства на половин доза. Да не се превишава препоръчителната доза, Разтворът трябва да бъде прилаган, чрез устройство - небулайзер (единствено и само с компресорен небулайзер, не с ултразвуков).

Насоки за употреба на контейнера с еднократна доза:
Измийте ръцете си и извършете следните действия:

1. Прегънете контейнера с еднократна доза в двете посоки и го отделете от лентата, където е прикрепен.
2. Внимателно разклатете контейнера с еднократна доза преди употреба.
3. Отворете контейнера с еднократна доза чрез завъртане на капачката,
4. Излейте указаното количество от разтвора, чрез упражняване на умерен натиск върху стените на контейнера с еднократна доза в ампулата на небулизатора.
5. При използване на половин доза, контейнерът може да се затвори отново, като завъртите капачката надолу и натиснете. Повторно затвореният контейнер с еднократна доза трябва да се съхранява при температура между 2°С и 8°С (в хладилник), а останалото количество трябва да се използва в рамките на 24 часа след първото отваряне.

Добавете солеви разтвор в съотношение 1:1.

Кога и за колко дълго се използва продукта:
ЙАЛОКЛИЙН разтвор за небулизиране може да бъде използван по всяко време на деня без никакви рестрикции за време и час, Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите; ако е необходимо Йалоклийн може да се приема продължително.

Нежелани ефекти:
Използването на всички продукти за локално приложение, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация, Ако това се случи, спрете лечението и се консултирайте с лекар, за да започнете подходяща терапия, Ако възникнат други нежелани ефекти, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

Предупреждения:
Съхранявайте на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. Наличието на миризма на сяра, не показва промени в продукта, но е типично за компоненти на формулата.

Срок на годност, съхранение и унищожаване:
Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при неотворена и правилно съхранявана опаковка. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност или ако опаковката е отворена или повредена. Контейнерите с еднократна доза, трябва да бъдат съхранявани в защитната опаковка, далеч от светлина и топлина. В случай на използване на половин доза повторно затвореният контейнер за еднократна доза трябва да се съхранява при температура между 2°С и 8°С (в хладилник), а останалото количество трябва да се използва в рамките на 24 часа след първото отваряне.

Опаковка:
5 дози х 2 мл

Производител:
Farma-Derma s.r.l., Италия

За информация и поръчки: