Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

МУКОСОЛВАН ТАБЛЕТКИ 30МГ * 20

МУКОСОЛВАН ТАБЛЕТКИ 30МГ * 20

Тегло: 0.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: 2518


Състав

1 таблетка съдържа:

30 mg амброксол хидрохлорид (ambroxol hydrochloride).

Помощни вещества:

лактоза монохидрат, царевично нишесте, колоиден силициев диоксид, магнезиев стеарат.

 

Показания

Секретолитично лечение на остри и хронични заболявания на бронхите и белия дроб, протичащи с абнормална бронхиална секреция и нарушен транспорт на секрета (храчки).

 

Дозировка и начин на приложение

За постигане на успешен терапевтичен ефект се препоръчва следната дозировка на MUCOSOLVAN таблетки:

Възрастни и деца над 12 години: 1 таблетка 3 пъти дневно. Терапевтичният ефект може дабъде засилен при приложение на: 2 таблетки 2 пъти дневно.

Таблетките трябва да се приемат след ядене с течност.

Тази дозировка е подходяща за лечение на остри заболявания на респираторния тракт и за начална терапия на хронични състояния до 14 дни.

Не се препоръчва употребата на продукта повече от 5 дни без препоръка от лекар.

 

Противопоказания

MUCOSOLVAN таблетки не трябва да се прилага при пациенти с известна свръхчувствителност към ambroxol или други съставки на продукта.

В случаи на редки вродени заболявания, които могат да доведат до несъвместимост с някои от помощните вещества (виж Специални предупреждения), употребата на лекарствения продукт е противопоказана.

 

Специални предупреждения

MUCOSOLVAN таблетки 30 mg съдържа 684 mg лактоза в максималната препоръчвана дневна доза (120 mg). Пациентите с вродена непоносимост към галактоза, лактазна недостатъчност или глюкозен/галактозен синдром на малабсорбция не трябва да приемат този лекарствен продукт.Съществуват много редки съобщения за появата на тежки кожни лезии, като синдром на Stevens Johnson и синдром на Lyell, които са в преходна връзка с прилагането на муколитик, какъвто е ambroxol. Обикновено, това се обяснява с тежестта на придружаващо заболяване или съпътстващо лечение.Ако се появят нови лезии по кожата или лигавиците, трябва незабавно да се потърси съвет от лекар и като предпазна мярка да се прекрати лечението с ambroxol.

 

Лекарствени и други взаимодействия

Приложението на ambroxol заедно с антибиотици (амоксицилин, цефуроксим, еритромицин, доксициклин) води до по-висока концентрация на антибиотика в бронхиалния секрет и слюнката. Не се препоръчва употребата на ambroxol с лекарствени продукти, потискащи кашлицата.

Не са докладвани значими нежелани взаимодействия с други лекарствени продукти.

 

Бременност и кърмене

Ambroxol преминава през плацентарната бариера. Проучвания при животни не показват директни или индиректни увреждащи ефекти по отношение на бременността, ембрионалното / феталното развитие, раждането и постнаталното развитие.

Продължителни клинични наблюдения при приложение на продукта по време на бременност след 28-та гестационна седмица, не показват увреждащи ефекти върху плода.

Независимо от това, трябва да бъдат спазвани обичайните предпазни мерки по отношение на употребата на лекарствени продукти по време на бременност.

Употребата на MUCOSOLVAN, особено през първите три месеца от бременността, не се препоръчва.Ambroxol преминава в майчиното мляко. Употребата на MUCOSOLVAN не се препоръчва при кърмещи жени. Въпреки това, не се очакват неблагоприятни ефекти върху детето.

 

Нежелани лекарствени реакции

Общо MUCOSOLVAN таблетки се понася добре.

Гастро-интестинални нарушения:

Киселини, нарушения в храносмилането, гадене, повръщане, диария и други леки гастро-интеитинални симптоми.

Нарушения от страна на имунната система, кожата и подкожните тъкани: Обрив, уртикария, подуване на лицето, анафилактични реакции (включително анафилактичен шок) и други алергични реакции.

 

Предозиране

До сега при хора не са съобщени симптоми на предозиране. Ако се появят такива, трябва да се потърси лекарска помощ и да се проведе симптоматично лечение.

Свойства

При предклинични проучвания е установено, че активната съставка на MUCOSOLVAN - ambroxol повишава секрецията на дихателния тракт. Засилва се продукцията на белодробен сърфактант и се стимулира цилиарната активност (защитни механизми на белия дроб). В резултат на това се увеличава потока от секрет и неговия транспорт. Засилването на секрецията и нейния транспорт улесняват отхрачването и изкашлянето.

Локалният анестетичен ефект на ambroxol е наблюдаван върху модел на заешко око, което може да се обясни със свойството да блокира натриевите канали.

Тези фармакологични свойства са в съответствие с допълнителните наблюдения в клинични проучвания за изследване на ефикасност при лечение с ambroxol на симптоми в горните отдели на респираторния тракт, което е довело до рязко намаляване на болката и свързания с нея дискомфорт в областта ухо - нос - трахея чрез инхалация.

Освен това, съвременни клинични проучвания с таблетки за смучене, съдържащи ambroxol, показват значим ефект за облекчаване на болката при остро възпаление на гърлото. Също така, значително се намалява зачервяването на възпаленото гърло.

За информация и поръчки: