Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

ФИТОЛОР ХОТ САШЕТА * 14

ФИТОЛОР ХОТ САШЕТА * 10

Тегло: 50.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: 72486


ФИТОЛОР ХОТ саше * 14 ФОРТЕКС

Гореща подкрепа за имунната система
с екстракт от черен бъз
без парацетамол и без захар
Хранителна добавка
С подсладител
Всяко саше съдържа:

инулин - 3000 mg;
екстракт от плодовете на черен бъз (Sambucus nigra) - 300 mg;
витамин С (L-аскорбинова киселина) - 150 mg;
цинков глюконат 35 mg, съответстващ на цинк (Zn) 5 mg.
Спомагателни вещества: аромат на бъз, регулатори на киселинността - лимонена киселина и натриев цитрат, подсладител - ацесулфам К, антислепващи агенти - магнезиев стеарат и силициев диоксид.

Състав на две сашета (препоръчителен дневен прием):

инулин - 6000 mg;
екстракт от плодовете на черен бъз (Sambucus nigra) - 600 mg;
витамин С (L-аскорбинова киселина) - 300 mg;
цинков глюконат - 70 mg, съответстващ на цинк (Zn) 10 mg.
Спомагателни вещества: аромат на бъз, регулатори на киселинността - лимонена киселина и натриев цитрат, подсладител - ацесулфам К, антислепващи агенти - магнезиев стеарат и силициев диоксид.

Предназначение:
Фитолор ХОТ e гореща напитка с екстракт от черен бъз, витамин С, цинк и инулин, оказваща благоприятно въздействие на имунната система и съпротивителните сили на организма.
Не е заместител на разнообразното хранене.
Фитолор ХОТ е носител на награда „За значим принос – хранителна добавка 2008” от „Български фармацевтичен съюз”.
Силната имунна система е важна за отпора на организма срещу влиянията на външните фактори. Ефективността на защитните сили на организма се засилва от здравословно хранене, богато на витамини, минерали и микроелементи. За имунните клетки са важни също чистият въздух, физическата активност и здравият сън. Билки, доказали своята сила, също допринасят за активиране на защитните сили.

Плодовете на черния бъз се използват от векове за подпомагане на имунната система и за подкрепа на защитните сили на организма. Съвременни изследвания показват способността на екстракта от черен бъз да благоприятства устойчивостта на организма, особено в есенно-зимния сезон. Флавоноидите, съдържащи се в черния бъз, имат изразени антиоксидантни качества и въздействат синергично с витамин С. Те предотвратяват преждевременното разграждане на витамин С в тялото и загубата на много от полезните му въздействия.

Витамин С допринася за силен имунитет, като чрез своето антиоксидантно въздействие той защитава клетките от увреждане от страна на агресивните свободни радикали. Витамин С има особено значение за запазване на собствените отбранителни сили на тялото. Приемането на достатъчно количество витамин С е необходимо за оптималното функциониране на имунната система, особено през есенно-зимния сезон, когато тялото има повишена нужда от приема му.  
Витамин С не може да се съхранява в организма продължително време, затова ежедневният му прием е особено важен, когато защитните сили са отслабени.

Цинкът е основен микроелемент, който участва в почти всички жизнени процеси и е съставна част на над 300 ензими, които от своя страна отговарят за активирането на различни процеси на обмяната на веществата. Цинкът също допринася за силна имунна система и играе съществена роля при мобилизирането на защитните сили.

Инулин принадлежи към групата на така наречените пребиотици. Той оказва позитивно въздействие на чревната флора и допринася за размножаването на полезните бактерии в нея. Те от своя страна поддържат храносмилането и чревната флора в равновесие и по този начин благоприятстват за защита на организма.
Приемът на течности е важен при влошено състояние на организма. Горещите напитки са особено подходящи, защото те стимулират организма за здравословно изпотяване.

Начин на употреба:
1 саше се разтваря в около 100-150 мл гореща, но не вряла вода.

За възрастни и деца над 12 г. - 1 саше два пъти дневно.
За деца от 3 до 12 години - по едно саше на ден.
Не превишавайте указаната доза!

Съхранение:
при стайна температура, на сухо, защитено от светлина място, недостъпно за малки деца.

Произведено от Фармацевтични заводи Милве АД за Фортекс Нутрасютикалс ООД, България.

 

За информация и поръчки: