Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

ХИТОЗАН КАПСУЛИ 250 МГ * 60

ФОРТЕКС ХИТОЗАН КАПС.250 МГ.Х 60

Тегло: 50.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: 25250


ХИТОЗАН капсули 250 мг * 60 ФОРТЕКС

Добавка към храната на възрастни, с благоприятно действие за редуциране на теглото. Оказва положителен ефект върху намаляване на холестерола и укрепване на имунната система. Не е лекарствено средство!

Ефективността на Хитозан се обуславя от неговия състав.
Хитозан е аминополизахарид, получен от хитиновите обвивки на ракообразни, който е богат източник на естествени хранителни влакна. Той е известен като уникално средство свързващо се с мазнините и спомагащо за извеждането им от организма, както и за намаляване на холестерола в кръвта. Повишеното ниво на мазнини води до затлъстяване и създава опасност от сърдечносъдови заболявания. Хранителното влакно Хитозан действа като „гъба за мазнините" в стомашно-чревния тракт, предотвратява разпространението им чрез кръвта и натрупването им в организма.

Хитозан има антибактериално и антамикотично действие, подобрява усвояването на калция от храната, намалява съдържанието на урея в кръвта, спомага укрепването на зъбите и костите. Допринася за предотвратяване на остеопороза и подагра. Способността на Хитозан да снижава излишното съдържание на хлориди, постъпващи с храната, е важна за нормалното кръвно налягане при хипертония.

Нормализира чревната микрофлора и функциите на стомашно-чревния тракт. Употребата на хранителни влакна подобрява обмяната на веществата и работата на храносмилателната система. Хранителните влакна не съдържат калории и имат способност да набъбват. Това създава ефект на ситост, което е важно при лица подложени на програми за намаляване на излишната телесна маса.
Освен това Хитозан се свързва с мазнините и ги прави неусвояеми за организма, като те се отделят, без да постъпват в организма на човека.

Препоръчва се като:

спомагателно средство при нарушение в липидния обмен,
за понижаване нивото на холестерола в кръвта
спомагателно средство при хипертония
атония на стомаха - дискинзия на жлъчните пътища
подагра
    В комплексните програми за понижаване на телесната маса, за почистване на организма от вредни вещества, като общоукрепващо средство, „ловец" на мазнини, стимулиращо дейността на имунната система.

Преимущества на Хитозан:
Безвреден е за здравето. Способства понижаването на холестерола в комплексната терапия, спомага да се намалят дозите на лекарствените средства и намалява вредното им влияние върху организма.
Съответства на световните аналози. При производството му се използва висококачествена суровина, което го прави ефективен при посочените състояния.

Начин на прием и дозировка:
Вьзрастни и деца над 12-годишна възраст: 3 пъти дневно преди хранене по две-три капсули. Важно е да се увеличи приема на вода. Приемът на препарата е съвместим с диети, като се препоръчва да се избягва приема на сладки храни. За по-добър ефект при програми за намаляване на телесната маса е препоръчително да се комбинира с подходяща диета и умерени спортни занимания.

Не се препоръчва при непоносимост кълн Хитозан, морски продукти и такива съдържащи хитин. Не се препоръчва за бременни или кърмещи жени.

Състав: 250 мг. Хитозан

Опаковка: 60 капсули

Производител: Фортекс Нутрасютикалс, България.

За информация и поръчки: