Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

Mattisson Средноверижни триглицериди на прах 330gr

Mattisson Средноверижни триглицериди на прах 330gr

Тегло: 330.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: MT4127


Absolute MCT Poeder - Coconut Pure 350g e хранителна добавка от MCT, Средноверижни триглицериди, на прах от кокосово масло. MCT е съкращението за средноверижни триглицериди (средноверижни мастни киселини). MCT мастните киселини се превръщат в енергия в тялото. Дълговерижните мастни киселини (от които тялото също се нуждае) се превръщат в енергия по-бавно от MCT мастните киселини. Кокосовото масло се използва за производството на MCT масло, тъй като кокосовото масло е най-богатият източник на MCT мастни киселини. MCT прахът се произвежда от MCT масло чрез процес, наречен сушене чрез разпръскване. Предимството на MCT на прах е, че лесно се смесва в смутита, топли напитки и рецепти за печене. MCT на прах има леко сладникав млечен вкус и е идеална алтернатива на млякото на прах в кафето, но и за да направите смутито си приятно и кремообразно. Този MCT прах е веган и следователно не съдържа лактоза. MCT мазнините се превръщат от тялото в молекули, наречени кетони. Тези кетони (и следователно мазнините, от които излизат) играят важна роля в кето диетата. Тези бързо усвоими мазнини също са полезни за спортистите като хранителни вещества по време на тренировка.

Ползи от средноверижни триглицериди на прах от кокосово масло

  • Продуктът хармонизира състава на чревната микрофлора. Чревната дисбиоза е един от факторите за увреждане на имунната система и мозъка. Според много изследвания MCT имат положителен ефект върху баланса на чревната микрофлора по време на растежа на кандида и други патогени. Добавката може да стимулира обновяването на клетките и да е от полза за много състояния, от синдрома на хроничната умора, алергиите и ревматоидния артрит до аутизма и болестта на Паркинсон.
  • MCT на прах от кокосово масло подобрява мозъчната функция и засилва паметта. Според изследвания мозъкът абсорбира енергия по-пълноценно от кетоните, отколкото от глюкозата.
  • MCT основно увеличават издръжливостта. Хората, които преминават към мазнини в тази група, увеличават физическата издръжливост и могат да извършват тежка работа, без да навредят на състоянието си.
  • MCT намаляват нивото на лошия холестерол в кръвта. Според проучвания кокосовото масло (основата на MCT маслото) води до намаляване на лошия и повишаване на добрия холестерол.
  • Нормализират нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. MCT на прах от кокосово масло подобравя метаболизма.

Специфичните характеристики и свойства на ключовата съставка -средноверижни триглицериди на прах от кокосово масло

Средноверижни триглицериди (MCT) са мазнини, при които в една молекула има от 6 до 12 въглеродни атома. За разлика от другите мазнини, средноверижните триглицериди се обработват директно от черния дроб. Колкото по-къса е въглеродната верига, толкова по-бързо и по-лесно става разграждането, след което те се изразходват като източник на енергия или се превръщат в кетони. Нашите мозъци могат да използват кетони вместо захар и глюкоза. Този и други ефекти определят ползите от MCT за тялото. Дълговерижните мастни киселини първо преминават през лимфната система, преди да бъдат абсорбирани, а средноверижните мастни киселини се абсорбират директно в кръвта през червата. Следователно MCT мазнините са по-лесно достъпни като хранителни вещества, отколкото дълговерижните. Тази енергия може да се използва бързо от тялото. Следователно средноверижните триглицериди на прах от кокосово масло са полезни за спортистите, както и за хората, които получават голяма част от енергията си от мазнини. Идеални са и за всички почитатели на кето, нисковъглехидратни и палео диети. MCT са полезни за почитателите на здравословния начин на живот, придържащи се към диета с ниско съдържание на въглехидрати. MCT съдържат 10% по-малко калории от по-дългите мастни вериги със същото тегло и приминаването към тези мазнини увеличава количеството изгорени калории на ден. Консумацията на тези мастни киселини е пряко свързана с намаляване на апетита и нуждите от храна. MCT може да се използват самостоятелно или да се добавя към ястия като овесена каша, смутита, салати.

 

Съставки:  70% МСТ масло (от кокосово масло), 30% акациеви влакна

Хранителни стойности:              (в 100 g)                   

Енергия                                    2864 kJ/684 kCal            

Мазнини                                              70 g                               

Наситени мазнини                            70 g                               

Въглехидрати                                       0 g  

Захари                                                    0 g                                                                

Протеини                                             0.3 g                                  

Фибри                                                 24.9 g                                  

Сол                                                        0.3 g                                 

Каприлова киселин                          26 g                             

Капринова киселина                        39 g                           

Подходящо за вегани.

Препоръки за употреба:  Има леко сладък млечен вкус и може да се използва като заместител на млякото в кафето. Използва се също в смути или мюсли.

Съхранение: На хладно и сухо място.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

За информация и поръчки: