Безплатна доставка за поръчки над 50 лв.!

Mattisson Липозомен Витамин B12 50ml капки

Mattisson Липозомен Витамин B12 50ml капки

Тегло: 50.00 гр.

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за всички поръчки над 50 лева

виж повече>

Телефон за поръчка:
0887 101 305

Работно време:
Понеделник до Петък - 09:00 часа до 17:00 часа
Събота - 09:00 часа до 14:00 часа

Код: MT2263


Подпомага функционирането на нервната система и бори умората

Течният липозомен витамин B12 на Mattisson има висока бионаличност поради капсулирането на активните съставки в липозоми.

Витамин В12 е витамин, който се намира почти изключително в животинските продукти. Препоръчва се добавка на витамин В12 с вегетарианска или веганска диета. Витамин В12 е важен за нервната система и допринася за образуването на червени кръвни клетки. Витамин В12 също допринася за нормалната психологическа функция и помага при умора или депресия.

Витамин В12 е водоразтворим витамин, известен иначе като кобаламин и е от съществено значение за нашето здраве.

Той не се произвежда естествено в тялото, затова трябва да се набави чрез определени храни или хранителни добавки.

Дефицитът му може да има някои неприятни последици, затова всичко, което трябва да направим, е да се уверим, че си набавяме достатъчно от него.

Витамин В12 може да бъде от полза за тялото по впечатляващи начини като например чрез повишаване на енергията, подобряване на паметта и подпомагане на предотвратяването на сърдечни заболявания.

Ползи от приема на витамин В12

  • Помага за образуването на червени кръвни клетки и превенцията на анемия - най-незаменимите качества на витамин В12 е участието му в производството на червените кръвни клетки и усвояването на желязото. Това е изключително ключово за предотвратяването на анемия
  • Влияе на здравината на костите - поддържането на адекватни нива на витамин В12 е от полза за доброто здраве на костите. Хората с липса на този витамин имат по-ниска от нормалната плътност на костните гредички, което повишава риска от появата на остеопороза
  • Намалява риска от сериозни вродени дефекти при бременност - дефицит на кобаламин в началните етапи на бременността увеличава риска от вродени дефекти, като например на невралната тръба
  • Предпазва мозъка - дефицитът на витамин В12 се свързва със загуба на паметта, особено при възрастни хора. Той може да играе роля в предотвратяването на мозъчна атрофия, която представлява смърт на мозъчни неврони или нарушаване на връзката между тях
  • Повишава доброто настроение - този витамин играе жизненоважна роля в синтеза и метаболизма на серотонина, вещество, отговорно за регулирането на настроението
  • Може да намали риска от дегенерация на макулата - макулната дегенерация е очно заболяване, което засяга основно централното зрение. Достатъчно витамин B12 може да помогне за предотвратяване на този свързан с възрастта проблем
  • Предпазва сърцето - витаминът помага за редуциране на хомоцистеина, което може да намали риска от проблеми със сърцето
  • Има важна роля за укрепването на косата, кожата и ноктите
  • Дава енергия - един от най-честите ранни признаци на дефицит на витамин В12 са именно умората и липсата на енергия

Витамин В12 е незаменим източник на здраве. Освен че спомага за извършване на важни физиологични процеси в организма, той помага и за изграждането на имунната ви система.

Витамин B12 участва в толкова много системи и реакции, че ако не си набавяме достатъчно от него, рискуваме да си причиним дълъг списък от здравословни проблеми. При повечето хора основният симптом на дефицита му е умората, както умствената, така и физическата. Този недостиг може да се развиe или бавно във времето, причинявайки постепенно появяване и влошаване на симптоми, или да се появи сравнително бързо. Поради разнообразния характер на симптомите, дефицитът на витамин В12 много често може да бъде пренебрегнат, или объркан с друг вид диагноза.

Редовното проследяване на нивата на витамин В12 в кръвта е ключово за здравето на всеки един човек, независимо от възраст, пол и и начин на хранене.

Важно!

Това е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчваната доза. Хранителната добавка не трябва да замества разнообразното и балансирано хранене и здравословния начин на живот.

 

Съставки:         ( в 0.5 ml.)       дн. доза      NRV*%

Витамин В12          500 µg        500 µg          20000

Вода, фосфолипиден комплекс от слънчогледов лецитин, витамин В12, аромат на кайсия.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 0.5 ml (1/4 пипета) веднъж дневно, директно върху езика или разтворена в чаша вода или сок.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца! След отваряне да се съхранява в хладилник. Да се използва до 2 месеца след отваряне.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Mattisson Healthstyle, Холандия

За информация и поръчки: